Mrkvovo-banánové sušenky

Rádi byste upekli své chlupaté lásce něco dobrého, ale nenapadá vás co? Přinášíme vám recept na křupavé banánovo-mrkvové sušenky – jsou super křupavé a při pečení hezky voní.

Na cca 3 plechy sušenek budete potřebovat:

  • 200 g celozrnné mouky (plus něco navíc na doladění konzistence + na podsypání)
  • 65 g kukuřičné mouky
  • pár malých mrkví, rozmixované na menší kousky
  • 2-3 banány
  • 1 vejce, rozmíchané
  • 20 ml oleje
  • 115 ml studené vody


Troubu si předehřejte na horkovzduch na 180 stupňů. V menší míse si smíchejte sypké ingredience a postupně přidávejte mrkev, banány, vejce, olej a studenou vodu. Vypracujte těsto.

Pokud bude těsto stále lepit, přidejte celozrnnou mouku. Podsypejte si vál a těsto si rozdělte na menší díly, lépe se s nimi pracuje. Pomoučete si i váleček a vršek těsta. Rozválejte na tluštší placku, zhruba 0,5 cm-1 cm vysokou. Vykrajovátky vykrajujte tvary a pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.

Pečte 35 minut, podle tloušťky těsta. Po uplynutí doby pootevřete troubu, vypněte ji, ale sušenky nechte dál v troubě cca 30 min. Získají tak svou křupavost.